Lorem ipsum dolor sit amet consectetur
მთავარი » 2015 » დეკემბერი » 12 » ხორცის სალათა ჯანჯაფილის მარინადით / xorcis salati (kulianaria, receptebi)
11:25 AM
ხორცის სალათა ჯანჯაფილის მარინადით / xorcis salati (kulianaria, receptebi)

რეცეპტის ინგრედიენტები:

500 გრ. ღორის რბილი ხორცი (სასურველია ხორცი იყოს ცხიმიანი)
5 მოზრდილი სტაფილო
1 კონა მწვანე ხახვი მარინადისთვის:
200-300 გრ. მოზრდილი ბოლქვი ნედლი ან გაყინული ჯანჯაფილი (იგივე კოჭა, იმბირი, ჯინჯერი)
500 მლ. წყალი
1 არასავსე ს.კ მარილი
1 სავსე ჩ.კ. შაქარი
ძმარი გემოვნებით

~ მომზადების წესი ~ 1. ჯანჯაფილი გავთალოთ და თხლად დავჭრათ, მოვასხათ მარინადი შემდეგნაირად: 500 მლ. წყალი ავადუღოთ შაქართან და მარილთან ერთად, მოვასხათ ძმარი ჯანჯაფილს და მთელი ღამით შევდგათ მაცივარში. 2. სტაფილო დავჭრათ მოგრძო ნაჭრებად დაშევწვათ ზეთში, წვის ბოლოს დავუმატოთ 2 სავსე ს.კ. დამარინადებული ჯანჯაფილი და 2-3 წუთი დავაყოვნოთ ცეცხლზე. 3. ღორის ხორცი დავჭრათ მოგრძო წვრილ ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი, დავყაროთ გახურებულ ტაფაზე და შევწვათ გაწითლებამდე. მომზადებულ ხორცს შევურიოთ მოთუშული ბოსტნეული და დაჭრილი მწვანე ხახვი.

კატეგორია: სალათები | ნანახია: 1082 | დაამატა: balu | ტეგები: salati SHuba, ხორციანი სალათი, ხორციანი სალათის მომზადება, სალათი შუბა, xorciani salati, სალათის მომზადება | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
avatar
Vestibulum nec ultrices diam, a feugiat lectus. Pellentesque eu sodales enim, nec consequat velit. Proin ullamcorper nibh nec malesuada iaculis. Donec pulvinar ipsum ac tellus ornare, quis vulputate lectus volutpat.