Lorem ipsum dolor sit amet consectetur
მთავარი » 2015 » დეკემბერი » 14 » წიწაკა/wiwaka(kulinaria,receptebi)
9:02 AM
წიწაკა/wiwaka(kulinaria,receptebi)

წიწაკის სიცხარის ჩასაქრობად მრავალ ნივთიერებას გვთავაზობენ, წყალი, რძე,შაქარი, პური, ციტრუსები, ლუდი, გაზიანი სასმელები. თეორიულად ამ ნივთიერებებმა ან უნდა გააზავონ კაპსაცინი, ან პურის მსგავსად, შეიწოვონ ის. პრობლემა იმაშია, რომ კაპსაცინი გარს ერტყმის პირის ნერვულ რეცეპტორებს და ძნელად გამოიდევნება ან ზავდება. უნდა გვახსოვდეს, რომ სუფთა კაპსაცინი კარგად იხსნება სპირტში ან ცხიმებში, მაგრამ არ იხსნება წყალში. ყველაზე ეფექტური, წიწაკის სიცხარის ჩამქრობია რძე, უფრო ზუსტად კაზეინი (რძის ცხიმი). კაზეინი წარმოადგენს ფოსფოპროტეინს, რომელიც სარეცხი სასუალების მსგავსად მოქმედენს და აშორებს კაპსაცინს ნერვული დაბოლოებებისგან.

კატეგორია: სასარგებლო რჩევები | ნანახია: 936 | დაამატა: balu | ტეგები: wiwaka, ეს საინტერესოა, Kulinaria, sasargeblo rchevebi, sainteresi faqtebi, წიწაკა | რეიტინგი: 3.0/1
სულ კომენტარები: 0
avatar
Vestibulum nec ultrices diam, a feugiat lectus. Pellentesque eu sodales enim, nec consequat velit. Proin ullamcorper nibh nec malesuada iaculis. Donec pulvinar ipsum ac tellus ornare, quis vulputate lectus volutpat.