9:02 AM წიწაკა/wiwaka(kulinaria,receptebi) | |
წიწაკის სიცხარის ჩასაქრობად მრავალ ნივთიერებას გვთავაზობენ, წყალი, რძე,შაქარი, პური, ციტრუსები, ლუდი, გაზიანი სასმელები. თეორიულად ამ ნივთიერებებმა ან უნდა გააზავონ კაპსაცინი, ან პურის მსგავსად, შეიწოვონ ის. პრობლემა იმაშია, რომ კაპსაცინი გარს ერტყმის პირის ნერვულ რეცეპტორებს და ძნელად გამოიდევნება ან ზავდება. უნდა გვახსოვდეს, რომ სუფთა კაპსაცინი კარგად იხსნება სპირტში ან ცხიმებში, მაგრამ არ იხსნება წყალში. ყველაზე ეფექტური, წიწაკის სიცხარის ჩამქრობია რძე, უფრო ზუსტად კაზეინი (რძის ცხიმი). კაზეინი წარმოადგენს ფოსფოპროტეინს, რომელიც სარეცხი სასუალების მსგავსად მოქმედენს და აშორებს კაპსაცინს ნერვული დაბოლოებებისგან. | |
|
სულ კომენტარები: 0 | |