Lorem ipsum dolor sit amet consectetur
მთავარი » 2016 » იანვარი » 3 » ქათმის, ინდაურის, ბატის ან იხვის ხარჩო/qatmis, indauris ,batis an ixvis xarcho(kulinaria, receptebi)
7:49 PM
ქათმის, ინდაურის, ბატის ან იხვის ხარჩო/qatmis, indauris ,batis an ixvis xarcho(kulinaria, receptebi)

მასალა:
1200 გრამი ქათმის ან ინდაურის ხორცი-
200 გრამი ბრიჯნი
300 გრამი ხახვი
3-4 კბილი ნიორი
4 ცალი კვერცხი
ტყლაპი, მარილი და შავი წიწაკა გემოვნების მიხედვით
= დაახლოებით 1200 გრამი ქათმის ან ინდაურის კარგად გასუფთავებული და დაჭრილი ხორცი ჩავდოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი, ისე რომ სამ-ოთხ სანტიმეტრზე იყოს ხორცის ზემოდან. დავდგათ ცეცხლზე და წამოვადუღოთ. წყლის დუღილის დროს ქაფი მოვხადოთ, შემდეგ ჩავყაროთ შიგ ერთი ჩაის ჭიქა გასუფთავებული და გარეცხილი ბრინჯი, პატარა ნაწილებად დახეული ტყლაპი და ნიორი გემოვნების მიხედვით, წვრილად დაჭრილი 300 გრამი ხახვი, 3-4 დაფნის ფოთოლი და ვადუღოთ. როდესაც ხორცი მოიხარშება, ქვაბი გადმოვიღოთ და შევანელოთ მარილით და წიწაკით, ნელ-ნელა დავასხათ 4 ცალი ათქვეფილი კვერცხი და თანაც მოვურიოთ ქვაბს, რომ კვერცხი არ აიჭრას

კატეგორია: ხორცეული | ნანახია: 1154 | დაამატა: balu | ტეგები: ცხელი კერძები, xorciani kerzebi, cxeli kerzebi, Kulinaria, რეცეპტები, ხარჩო, ხორცეული | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
avatar
Vestibulum nec ultrices diam, a feugiat lectus. Pellentesque eu sodales enim, nec consequat velit. Proin ullamcorper nibh nec malesuada iaculis. Donec pulvinar ipsum ac tellus ornare, quis vulputate lectus volutpat.