Lorem ipsum dolor sit amet consectetur
მთავარი » 2016 » იანვარი » 17 » კექსი /keqsi (kulinaria, receptebi )
2:40 PM
კექსი /keqsi (kulinaria, receptebi )

მასალა:
200გ. მარგარინი
300გ. შაქარი
5 კვერცხი
200მლ. მაწონი ან არაჟანი
1ჩ.კ. ძმარი
1/2ჩ.კ. სოდა
500გ. ფქვილი
2ს.კ. კონიაკი
2ს.კ. კაკაო
ვანილი ფქვილი და კარაქი/მარგარინი სამუშაოდ
 მოსართავად:
1 ფილა შავი შოკოლადი
1-2ს.კ. რძე/წყალი
ნიგოზი
~ რეცეპტის ინგრედიენტები ~
1. გამდნარი მარგარინი შაქართან ერთად კარგად გათქვიფეთ. დაუმატეთ ვანილი, ძმარში გახსნილი სოდა, მაწონი და კონიაკი. ცალკე გათქვიფეთ კვერცხის ცილა და სათითაოდ დაუმატეთ გულები. აღნიშნული მასა შეურიეთ შაქრიან მასას და დაუმატეთ ფქვილი. მიღებული ცომი გაყავით ორ ნაწილად. ერთ ნაწილს შეურიეთ კაკაო.
2. კექსის ფორმას შიგნიდან წაუსვით კარაქი ან მარგარინი და მოაფრქვიეთ ცოტაოდენი ფქვილი, რათა კექსი არ მიიკრას. შემდეგ ფორმაში მონაცვლეობით ჩაასხით თეთრი და ყავისფერი ცომი. შედგით წინასწარ გახურებულ ღუმელში და 170-180 გრადუსზე აცხვეთ 40-50 წუთის განმავლობაში.
3. მინანქრის მოსამზადებლად რძესთან ან წყალთან ერთად გაადნეთ შოკოლადი. გამომცხვარი და შეგრილებული კექსი გადმოდგით თეფშზე, მოასხით მინანქარი და სურვილისამებრ მორთეთ ნიგვზის ლებნებით.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 1176 | დაამატა: balu | ტეგები: tkbileuli, კულინარიაnamcxvrebi, ნამცხვარი, receptebi, როგორ მოვამზადოთ კექსი, ტკბილეული | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
avatar
Vestibulum nec ultrices diam, a feugiat lectus. Pellentesque eu sodales enim, nec consequat velit. Proin ullamcorper nibh nec malesuada iaculis. Donec pulvinar ipsum ac tellus ornare, quis vulputate lectus volutpat.