Lorem ipsum dolor sit amet consectetur
მთავარი » 2016 » იანვარი » 16 » ლიმონისა და ჯინჯერის ფხვიერი ნამცხვარი /limonisa da jinjeris namcxvari (kulinaria, receptebi)
1:48 PM
ლიმონისა და ჯინჯერის ფხვიერი ნამცხვარი /limonisa da jinjeris namcxvari (kulinaria, receptebi)

რეცეპტის ინგრედიენტები:
100 გრამი დაჭრილი კარაქი
50 გრამი შაქრის ფხვნილი/იგივე შაქრის პუდრა/დაფქვილი შაქარი
1 დიდი ლიმნის გახეხილი კანი
8 ნაჭერი ჯინჯერი/იგივე ჯანჯაფილი/კოჭა/იმბირი, რომლებსაც შემდეგ კარგად დავაქუცმაცებთ
175 გრამი ფქვილი
~ მომზადების წესი ~
1. გავაცხელოთ ღუმელი 130-150 გრადუსზე და შევდგათ ჭურჭელი.
2. გასქურაზე დავდგათ ჯამი, მოვათავსოთ კარაქი და ხის კოვზით ვურიოთ, სანამ არ დარბილდება. დავამატოთ შაქარი გახეხილი ლიმნის კანთან და წვრილად დაჭრილ ჯინჯერთან ერთად და მოვურიოთ. ამ ყველაფერს დავამატოთ ფქვილი და მოვურიოთ ხელით, რათა ფაფუკი ცომი მივიღოთ. შემდეგ გახურებულ ფორმაში თანაბრად გავანაწილოთ ცომი და იმავე ტემპერატურაზე დაახლოებით 40 წუთი ვაცხოთ, სანამ ღია ოქროსფერი არ გახდება.
3. გამოცხობის შემდეგ დავჭრათ ნაჭრებად და დავტოვოთ იმავე ჭურჭელში, სანამ არ გაცივდება. ბოლოს გადმოვიტანოთ თეფშზე და დავაყროთ შაქრის პუდრა.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 1014 | დაამატა: balu | ტეგები: desertebi, კულინარია, დესერტები, tkbileuli, ნამცხვარი, receptebi, namcxvrebi | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
avatar
Vestibulum nec ultrices diam, a feugiat lectus. Pellentesque eu sodales enim, nec consequat velit. Proin ullamcorper nibh nec malesuada iaculis. Donec pulvinar ipsum ac tellus ornare, quis vulputate lectus volutpat.