Lorem ipsum dolor sit amet consectetur
მთავარი » 2016 » იანვარი » 15 » სალამისი (თევზის ფილე ბერძნულად) /salamisi (kulinaria, receptebi)
7:39 PM
სალამისი (თევზის ფილე ბერძნულად) /salamisi (kulinaria, receptebi)

მასალა:
250 გ თევზის ფილე
20 გ ლიმონის წვენი
20 გ ზეთი
40 გ ხახვი
30 გ თეთრი ღვინო
2 გ ნიორი
50 გ ბულგარული წიწაკა
100 გ კიტრი
100 გ პამიდორი
5 გ მწვანილი
პილპილი, მარილი
 

 თევზის ფილეს მოვასხათ ლიმონის წვენი და მოვაყაროთ მარილი. ტაფაზე დავასხათ ზეთის ნახევარი (მითითებული ნორმის), მოვშუშოთ მასში წვრიალდ დაჭრილი ხახვი, ნიორი, შემდეგ დავაწყოთ თევზი, მოვასხათ ღვინო, მოვაყაროთ მწვანილი და ვხარშოთ 10-15 წუთის განმავლობაში თავდახურულ ტაფაში. დავჭრათ თხელ რგოლებად ბულგარული წიწაკა და დარჩენილ ზეთში შევწვათ ცალკე ტაფაზე. 10 წუთის შემდეგ წიწაკას დავუმატოთ ნაჭრებად დაჭრილი, გაფრცქვნილი კიტრი, 5 წუთის შემდეგ დავამატოთ შუაზე გაჭრილი პამიდორი და შევაზაოთ გემოვნებით პილპილითა და მარილით. როცა ბოსტნეული მზად იქნება, გადავიტანოთ ტაფაზე, სადაც თევზია და ვშუშოთ 5 წუთის განმავლობაში თავდახურულ ჭურჭელში, დაბალ ცეცხლზე. მაგიდასთან მივიტანოთ ცხელი თეთრ პურთან ან კარტოფილთან ერთად

კატეგორია: ნაციონალური კერძები | ნანახია: 777 | დაამატა: balu | ტეგები: კულინარია, Kulinaria, რეცეპტები, tevzeuli, receptebi, თევზეული | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
avatar
Vestibulum nec ultrices diam, a feugiat lectus. Pellentesque eu sodales enim, nec consequat velit. Proin ullamcorper nibh nec malesuada iaculis. Donec pulvinar ipsum ac tellus ornare, quis vulputate lectus volutpat.