Lorem ipsum dolor sit amet consectetur
მთავარი » 2016 » იანვარი » 12 » ჟულიენი/julieni(kulinaria, receptebi)
11:41 AM
ჟულიენი/julieni(kulinaria, receptebi)

სოკო 1 კგ (უმჯობესია ხის)
8 თავი ხახვი ცოცხალი ქინძი
4 ც. კვერცხი ყველი (უმჯობესია სულგუნი)
მაიონეზი მარილი და პილპილი გემოვნებით
 ~ მომზადების წესი ~
1. დაჭრილი სოკო კარგად მოვხარშოთ და გავწუროთ; პარალელურად ზეთიან ტაფაში მოვშუშოთ ხახვი, ჩავუმატოთ დაჭრილი და გაწურული სოკო.
2. ცოტა ხნით ვხრაკოთ სოკო ხახვთან ერთად. შემდეგ ზემოდან მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და დაჭრილი ქინძი. ეს მასა გადავიტანოთ სპეციალურ ცეცხლგამძლე ჭურჭელში და 10 წუთით შევდგათ ღუმელში.
3. ამავდროულად 4 ცალი კვერცხი გავთქვიფოთ, შიგ ჩავახეხოთ ყველი, მოვასხათ მაიონეზი და კარგად ავურიოთ ერთმანეთში. 10 წუთის შემდეგ სოკო გამოვიღოთ ღუმელიდან და ზემოდან მოვასხათ გათქვეფილი მასა, შემდეგ კი კვლავ შევდგათ ღუმელში ზედაპირის დაბრაწვამდე. გემრიელად მიირთვით!

მიმაგრება: სურათი 1
კატეგორია: ნაციონალური კერძები | ნანახია: 846 | დაამატა: balu | ტეგები: კულინარია, gurmani, სხვადასხვა, სოკოს კერძები, sikos kerzebi, receptebi, sxvadasxva, სამზარეულო | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
avatar
Vestibulum nec ultrices diam, a feugiat lectus. Pellentesque eu sodales enim, nec consequat velit. Proin ullamcorper nibh nec malesuada iaculis. Donec pulvinar ipsum ac tellus ornare, quis vulputate lectus volutpat.