მასალა;
კომ ბოსტო - 500 გრ
კი ტრი - 1 ცალი
სტაფილო - 1 ცალი
ბულგარული წიწაკა - 1 ცალი
ხა ხვი - 1 თავი
ზეთი - 4 ს/კ
ლიმონის წვენი - 1/2
სანელებლები - გემოვნებით
ოხრ ახუში - გემოვნებით
მომზადება;
კომბოსტო დავჭრათ წვრილ ღერებად, კიტრი პატარა კუბიკებად ან ღერებად. სტაფილო გავხეხოთ მსხვილ სახეხზე. ბულგარულ წიკაკას გამოვაცალოთ თესლი და დავჭრათ ნახევარრგოლებად.დაჭრილი კომბოსტო მწვანილით და ბულგარული წიწაკით ხახვი დავჭრათ, მოვშუშოთ ზეთში და გავაციოთ. ყველა ზემოთ ჩამოთვლილი ბოსტნეული ერთმანეთს შევურიოთ, დავასხათ ლიმონის წვენისა და მაიონეზის ნარევი და დავუმატოთ სანელებლები. სუფრაზე მიტანის წინ მოვრთოთ ოხრახუშის ღერებით.
|